top of page
Woman on massage bed

Bedankt voor uw bericht!

Zorgmassage

De wonderlijke kracht van aanraking in de zorg

De ervaringen die ik heb opgedaan in de zorg, kan ik nu bijzonder goed inzetten. Als gediplomeerd SPW4 begeleidster is het mij altijd goed gelukt om in verbinding te komen met clienten en zo mooie resultaten te boeken.


Een zorgmassage is een zachte massage met ontspannende werking, speciaal voor ouderen, mensen met dementie, of mensen die ongeneeslijk ziek zijn. 


Naarmate de mensen ouder worden en de gezondheid verslechtert, neemt de behoefte aan een warme liefdevolle aanraking toe. In de zorg kom je regelmatig clienten tegen met depressie of agitatie. Dit gedrag kan een uiting zijn van een gebrek aan veiligheid. Sommige clienten zijn niet in staat om hun gevoel te verwoorden. Denk bijvoorbeeld aan dementerenden in een voor hen vreemde omgeving. Een liefdevolle massage kan dan een welkome aanvulling zijn. 

Een zachte handmassage met eventueel essentiële olieen kan een gevoel van geborgenheid geven. Handmassage werkt via de zintuigen in op het gevoel. Door gebruik te maken van geuren in de olie worden tast en geur extra geprikkeld, wat een rustgevend effect extra kan versterken. 


Zorgmassage voor ouderen

Zorgmassages zijn geschikt voor mensen die kampen met bijvoorbeeld stress of depressie. Ouderen kunnen baat hebben bij een zorgmassage, gezien behoefte aan aanraking meer aanwezig is, naarmate de leeftijd toeneemt.


Zorgmassage voor dementerenden

Bij mensen met dementie wordt met name het cognitieve element aangetast. Maar het element voelen en beleven, blijft bij dementie intact. Daarom is het belangrijk bij dementerenden een beroep te doen op dat voelende element. Een warme, respectvolle en liefdevolle aanraking bij mensen met dementie geeft innerlijke rust en troost, waardoor er weer verbinding kan ontstaan met de ander.


Zorgmassage voor stervenden

Ook in de palliatieve en terminale zorg is massage een dankbare vorm om de kwaliteit van het leven te verhogen. Het geeft een moment van aandacht, aanraking en verzachting. De milde massage laat voor even alles vergeten.


Reiki in de zorg voor ouderen en dementerenden

In de zorgsector, waar menselijk contact zo belangrijk is, krijgen lichamelijke aanrakingen, behandelingen en massages een mooiere kwaliteit wanneer ze met Reiki gecombineerd worden. Bejaarden en dementerenden zijn er op tal van niveaus mee gebaat. 


Ouderen voelen zich vaak nutteloos en ’uitgerangeerd’. Hun leefomstandigheden zijn veranderd, met name de familie structuren. Plezier in het leven neemt af, waardoor ziekte vaak toeneemt. Reiki kan hier enorm baten, ’voeding’ van universele levensenergie voor hernieuwde vitaliteit.


Reiki voor stervenden

In onze samenleving bestaan helaas nog altijd taboes rond het stervensproces en de dood. Men is bang om te sterven en de dood is het ergste wat ons kan overkomen. Maar de dood hoort nu eenmaal onlosmakelijk bij het leven en is een natuurlijk proces. Sterven kan een totaal vervullende, bevrijdende en voltooiende ervaring zijn. Ongeacht wanneer het onze tijd is.


Geboorte en dood zijn transformaties. Bij het overlijden verlaten we het stoffelijk niveau en begint onze onsterfelijke essentie, onze ziel, aan de volgende fase van haar ontwikkelingsproces.


Met Reiki kan ik de stervende begeleiden. Reiki kalmeert de stervende, zodat deze zich niet langer tegen het natuurlijke stervensproces verzet. Zo kan Reiki zorgen voor een mooi en vredig einde.


Hoe wordt zorgmassage gegeven?

Een zorgmassage wordt in mijn studio, thuis of in een verzorgingstehuis gegeven. Afhankelijk van de behoefte en de mogelijkheden wordt zorgmassage altijd op maat gegeven. Ieder mens is immers anders. De intentie is altijd hetzelfde: warmte, respect en liefdevolle aanraking.


Een zorgmassage kan bestaan uit een handmassage, voetmassage of massage op een massagetafel. Een zorgmassage wordt op maat gemaakt, zodat het tegemoet komt aan de wensen voor dat moment.


Sportmassage, Welnessmassage, Zorgmassage

Ik wil een afspraak

Bedankt voor je bericht

bottom of page