top of page
Reiki Treatment

Reiki

Universele levensenergie

Reiki is een oude helingsmethode door handoplegging. Een eenvoudige, natuurlijke methode waarmee de universele levensenergie via de handen van de gever op de ontvanger wordt overgedragen. Het woord Reiki betekent universele levensenergie en herstelt het natuurlijke energetische evenwicht van het lichaam, waardoor het zichzelf kan genezen.

Blokkades treden op wanneer ons lichaam onder stress staat, wanneer we een negatieve situatie ervaren of als we vasthouden aan negatieve gedachtepatronen en emoties. Deze blokkades kunnen leiden tot fysieke pijn. Het doel van Reiki is het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam. Energieblokkades worden opgeheven en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Zo kan de levensenergie weer vrijuit stromen en zul je je energieker en opgewekter voelen.

Reiki kan een medische behandeling of medicijnen niet vervangen. Wel kan het hun effectiviteit vergroten.

Reiki behandeling
Wanneer je Reiki ontvangt, wordt je lichaam ontspannen. Je ligt gekleed op de massagetafel, luisterend naar muziek, terwijl ik de energie voor je kanaliseer. Elke Reiki-sessie is uniek. Sommige mensen voelen warmte of tintelingen in hun lichaam, of zien kleuren. Maar het kan ook zijn dat je weinig tot niets voelt, wat ook helemaal goed is. De reiki energie werkt dan evengoed voor je.

Reiki op afstand
Ik kan ook Reiki behandelingen op afstand geven. Reiki op afstand is net zo effectief als de persoonlijke hands-on behandeling. We spreken een moment af. En hoewel het niet nodig is dat je in een ontspannen of meditatieve staat bent om de genezing te laten plaatsvinden, is het wel fijn om comfortabel te kunnen zitten of liggen.

Reiki en massage
Reiki en massage zijn als het ware geschapen voor elkaar. Aangezien ik bij massage met de handen werk, stroomt er bij elke behandeling automatisch Reiki naar de ontvanger toe. Het effect van de behandeling is hierdoor vele malen groter. In een combinatie behandeling begin ik met handoplegging die jouw ontspanning vergroot. De handoplegging wordt vervolgens afgewisseld met massage. Als je jezelf echt wil verrassen, boek dan snel deze combi-behandeling.

Reiki in de Zorg voor Ouderen en Dementerenden
In de zorgsector, waar menselijk contact zo belangrijk is, krijgen lichamelijke aanrakingen, behandelingen en massages een mooiere kwaliteit wanneer ze met Reiki gecombineerd worden. Bejaarden en dementerenden zijn er op tal van niveaus mee gebaat. Ouderen voelen zich vaak nutteloos en ’uitgerangeerd’. Hun leefomstandigheden zijn veranderd, met name de familie structuren. Plezier in het leven neemt af, waardoor ziekte vaak toeneemt. Reiki kan hier enorm baten, ’voeding’ van universele levensenergie voor hernieuwde vitaliteit.

Reiki in de Palliatieve en Terminale Zorg
In onze samenleving bestaan helaas nog altijd taboes rond het stervensproces en de dood. Men is bang om te sterven en de dood is het ergste wat ons kan overkomen. Maar de dood hoort nu eenmaal onlosmakelijk bij het leven en is een natuurlijk proces. Sterven kan een totaal vervullende, bevrijdende en voltooiende ervaring zijn. Ongeacht wanneer het onze tijd is.
Geboorte en dood zijn transformaties. Bij het overlijden verlaten we het stoffelijk niveau en begint onze onsterfelijke essentie, onze ziel, aan de volgende fase van haar ontwikkelingsproces.
Met Reiki kan ik de stervende begeleiden. Reiki kalmeert de stervende, zodat deze zich niet langer tegen het natuurlijke stervensproces verzet. Zo kan Reiki zorgen voor een mooi en vredig einde.

Energy Healing - Reiki

Ik wil een afspraak

Bedankt voor je bericht

bottom of page